Kruiden in de keuken
Kruiden kunnen veelzijdig ingezet worden in de keuken. Toevoegen aan gerechten, maar ook als thee, in drankjes koud of warm en in cakes en koekjes.
Enig in zijn soort, de Roomse kervel.
Ze staat weer te schitteren in mijn tuin onder de prachtige bloeiende en heerlijk geurende sering … de Roomse kervel. Maar wat smaak betreft doet ze...
Zwarte peper, meer dan een smaakmaker.
Zwarte Peper - Meer dan een smaakmaker Wie heeft het niet in z’n keukenkastje staan? Zwarte peper is niet alleen een alledaagse smaakmaker, maar...
De vergeten komijn
Een wereld van kruiden: de vergeten komijn Wat weet jij van komijn, behalve dat er komijnekaas is? Zelf ben ik van het kruidenmixen uit allerlei...
Brandnetelballetjes
BRANDNETELBALLETJES Urtica dioica ofwel de grote brandnetel. Deze grote brandnetel heeft nog een kleiner broertje de Urtica urens. De werking...
Pasta en Pesto
Pesto is een heerlijke saus op basis van basilicum, maar er zijn verschillende varianten die je kunt maken en gebruiken. Enkele populaire soorten...
Waarom een kruidenmix gebruiken voor je pastagerechten?
Het gebruik van een kruidenmix voor pastagerechten heeft verschillende voordelen: Smaakverbetering: Een kruidenmix voegt een complexe en...
Wat is oxymel?
Wel eens gehoord van ‘oxymel’? Oxymel heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het werd vaak gebruikt als een geneesmiddel en...
Wat is een kruideninfusie?
Je hebt er vast wel eens van gehoord nietwaar, … een kruideninfusie?! Het woord "kruideninfusie" wordt vaak gebruikt in plaats van "kruidenthee" om...
Hoe maak je een lekkere kruidenolie?
Hoe maak je een lekkere kruidenolie? Het is belangrijk om de juiste tools en ingrediënten bij de hand te hebben om het proces soepel te laten...
Leven met kruiden in de keuken
Kruiden kunnen op verschillende manieren dagelijks worden gebruikt. Hier zijn enkele suggesties: Voeg verse kruiden toe aan maaltijden: Verse...
Verder zoeken in onze database