Pasta en Pesto
dec 10, 2023

Pesto is een heerlijke saus op basis van basilicum, maar er zijn verschillende varianten die je kunt maken en gebruiken. Enkele populaire soorten zijn:

Basilicum Pesto: De klassieke pesto, gemaakt met basilicumblaadjes, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Heerlijk bij pasta, op brood, als dipsaus of als smaakmaker in salades.

Rucola Pesto: Gemaakt met rucola, noten (bijvoorbeeld walnoten of pijnboompitten), Parmezaanse kaas en olijfolie. Deze pesto heeft een pittigere smaak en past goed bij pasta of als topping op gegrilde groenten.

Zongedroogde Tomaten Pesto: Gemaakt met zongedroogde tomaten, basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Perfect als smaakmaker voor pasta, op sandwiches of als dip voor brood.

Olijven Pesto: Gemaakt met zwarte of groene olijven, basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Heerlijk als smaakmaker bij gegrild vlees, op pizza of als dip.

Pesto Genovese: Dit is de authentieke Italiaanse basilicumpesto, bereid met basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Het is geweldig met pasta, als smaakmaker voor vleesgerechten of als dressing voor salades.

Je kunt pesto op verschillende manieren gebruiken: als pastasaus, op sandwiches, als topping voor pizza, als smaakmaker voor gegrilde groenten, als dip voor brood of als toevoeging aan salades. Het is veelzijdig en voegt een heerlijke smaak toe aan verschillende gerechten! Heb je een favoriet?

 

Verder zoeken