Leven met kruiden in de keuken
nov 30, 2023

Kruiden kunnen op verschillende manieren dagelijks worden gebruikt. Hier zijn enkele suggesties:

Voeg verse kruiden toe aan maaltijden: Verse kruiden, zoals basilicum, koriander of peterselie, kunnen worden gebruikt om smaak toe te voegen aan salades, soepen, stoofschotels, sauzen en meer. Je kunt ze fijnhakken en direct aan het einde van de kooktijd toevoegen voor maximale smaak en aroma.

Gebruik gedroogde kruiden: Gedroogde kruiden zijn handig om te gebruiken wanneer je geen toegang hebt tot verse kruiden. Voeg bijvoorbeeld gedroogde basilicum toe aan je pizza of strooi wat gedroogde rozemarijn over je geroosterde aardappelen.

Maak kruideninfusies: Maak een heerlijke kruideninfusie door verse of gedroogde kruiden toe te voegen aan heet water. Denk aan muntthee, kamillethee of tijm-infusie. Laat de kruiden enkele minuten trekken en geniet van een smaakvolle en kalmerende drank.

Maak kruidenboter: Meng fijngehakte kruiden, zoals peterselie, tijm, rozemarijn of knoflook, met boter. Gebruik dit als een smaakvolle smeersel voor brood, maïskolven of gegrilde groenten. Het voegt een heerlijke smaak toe aan eenvoudige gerechten.

Maak kruidenolie of azijn: Voeg verse kruiden toe aan olijfolie of azijn om een smaakvolle en aromatische dressing te creëren. Laat de kruiden enkele dagen in de olie of azijn trekken om de smaken goed te laten mengen. Gebruik de kruidenolie of azijn in salades, marinades of als een vleugje smaak in gerechten.

Maak kruidenpesto: Mix verse kruiden, zoals basilicum, peterselie, knoflook, noten, Parmezaanse kaas en olijfolie tot een pesto. Gebruik het als een smaakvolle saus voor pasta, gegrilde groenten of als een dip voor brood.

Maak zelfgemaakte kruidenmixen: Maak je eigen kruidenmixen door verschillende kruiden te combineren. Bijvoorbeeld, meng knoflookpoeder, gedroogde tijm en oregano om een heerlijke mix te maken voor kipgerechten.

Onthoud dat elk kruid zijn eigen unieke smaak en eigenschappen heeft. Experimenteer met verschillende kruidencombinaties en ontdek wat het beste bij je smaak en gerechten past. Geniet van de heerlijke smaken en de gezondheidsvoordelen die kruiden te bieden hebben.

Kruidentaal Magazine staat elk kwartaal vol met artikelen, recepten en wetenswaardigheden over leven met kruiden.

Verder zoeken