Zoute citroen amandelen
- 150 gr. witte amandelen
- 1 biologische citroen, schil en sap
- ½ dl. goede olijfolie
- 2 eetl. zoutvlokken
Heb je alleen bruine amandelen? Giet er dan wat kokend water overheen, laat ze 10 minuten trekken en je kunt ze ontvellen.
Roer de citroensap, de geraspte citroenschil, de olie en het zout goed door elkaar.
Leg de amandelen in een goed schoon glas en giet het mengsel er overheen.
Laat het minimaal 1 uur, maar liever een nachtje in de koelkast trekken.
Giet, op ca. 1 eetlepel na, alle vocht van de amandelen en leg ze op een stuk bakpapier in de oven. Rooster ze op ca. 100ºC. totdat het vocht verdampt is. Let erop dat de amandelen niet te donker worden.
Strooi er eventueel nog wat zoutvlokken over en geniet ervan met je favoriete drankje erbij.