Warme winterse gløgg
nov 30, 2023
Categorie: Recepten

Gløgg, glögg, glühwein, mulled spice wine, allerlei talen voor een winterse gekruide rode wijn in veel verschillende varianten.

  • 2 dl. sinaasappelsap
  • schil (zonder wit) van een ½ sinaasappel
  • 2 dl. water
  • 200 – 275 gr. suiker
  • 8 stks. kruidnagel
  • 8 bolletjes piment
  • 2 dikke of 3 dunne kaneelstokjes
  • 1 fles rode wijn
  • 100 gr. rozijnen
  • 50 gr. fijngehakte amandelen (witte)

Voeg de sinaasappelsap, de sinaasappelschil, het water, de suiker en de kruiden bij elkaar in een pan en kook dit ca. een ½ uur op een laag pitje.

Verwijder de sinaasappelschil en de kruiden daarna uit de pan.

Voeg de rode wijn toe en warm goed door (niet laten koken).

Voeg rozijnen en amandelen toe en serveer in een mooi glas.

Verder zoeken