101 seizoendesserts met zelfgeplukte ingrediënten

… alleen de titel is al ‘woest’ aantrekkelijk!

Geloof me, ik heb heel veel kookboeken, kruidenboeken en alles wat daar mee te maken heeft, maar dit boek… ik sleep ’t overal mee naar toe. Van boven en naar beneden en vice versa. De keuken in, mee naar buiten en weer naar binnen.

Het staat vol met overheerlijke recepten voor de ‘zoete tand’. Anders dan anders: duizendknooppuree, gaspeldoornbloemensiroop, kleverige sleedoornbessen, kleefkruidkoffiekorrels.
Maar ook de meer ‘gewone’ ingrediënten als vlierbloesemsioop, wildeappelgelei en fijngehakte duizendbloembladeren worden in de recepten verwerkt.

Je kunt je wildplukhart ophalen in dit boek. Je doet niet aan wildplukken? Geen probleem de meeste gebruikte ingrediënten zijn wel via internet te vinden.

Het ‘smullen’ begint al met de voorkant van het boek en verderop staat het vol met de ‘lekkerste’ foto’s. Je krijgt zin (of trek) om aan de slag te gaan. De diverse recepten zijn duidelijk beschreven en elk kruid waar recepten mee beschreven zijn wordt voorafgegaan door een bladzijde met informatie over het kruid.

Wanneer je toch besluit om ook nog even voorin het boek te kijken, kom je uitleg over wilde en zoete smaken, de jaarlijkse plukcyclus en tips over het wildplukken zelf, tegen. Verder is het boek verdeeld over de vier seizoenen en worden er 22 verschillende kruiden met recepten behandeld.

Een must-have in de kook-, kruidenboekenkast voor elke rechtgeaarde kruidenvrouw en man.