Een wereld van kruiden

Ontdek de verborgen wereld van kruiden met Kruidentaal’s nieuwe serie!

Goed nieuws voor alle liefhebbers van kruiden en culinaire ontdekkingen: Kruidentaal brengt nu een boeiende serie die de schijnwerpers richt op minder gebruikte/bekende, maar fascinerende kruiden.

In deze serie, “Een Wereld van Kruiden”, brengt Kruidentaal je vijf unieke e-books die de geheimen onthullen van kruiden die vaak over het hoofd worden gezien in keukens. Maar dat is niet alles! Deze serie verkent niet alleen de culinaire toepassingen, maar duikt ook in de gezondheidsaspecten van deze kruiden. Ontdek de verborgen krachten die deze kruiden bieden voor welzijn, schoonheid en zelfs voor gezichts- en lichaamsverzorging.

Stap in de wereld van minder bekende kruiden en ontdek hun ongekende potentieel, zowel voor je smaakpapillen als voor je welzijn. Elk e-book is een venster naar een nieuwe smaakbeleving, een bron van inspiratie voor kruidenmensen, fijnproevers en iedereen die van experimenteren in de keuken houdt. Maar het biedt ook inzichten in hoe deze kruiden kunnen bijdragen aan je algehele gezondheid en schoonheid.

Het eerste deel: ‘de intrigerende kardemom’ is al te bestellen, maar je kan ook de serie van 5 e-books bestellen met een leuke korting!

Mis deze kans niet om de wereld van kruiden te verkennen en deze kruiden te bekijken van een kant waar je misschien wel niet van wist.

Heb je het eerste deel al besteld en je wilt de hele serie bestellen, laat het even weten en je krijgt van ons een speciale bestelcode zodat je de korting niet mist.

Oxymel med mælkebøtte

Vidste du, at du kan lave dette naturlige eliksir med mælkebøtte? En fantastisk måde at udnytte de helbredende egenskaber fra denne smukke blomst! Her er hvordan du laver din egen oxymel:

 

Mælkebøtte sirup (med sukker):

    • Saml friske mælkebøtte blomster (sørg for, at de er uden pesticider). Fjern de grønne dele.
    • Læg blomsterne i vand (ca. 1 liter vand på 1 kop blomster) og lad dem trække i 24 timer. (Tilføj eventuelt en ½ til 1 hel udpresset citron)
    • Si blandingen og tilsæt sukker (mellem 500 og 1000 gr. afhængig af ønsket sødme og sirupens tykkelse). Kog blandingen, indtil den bliver tyk og sirupagtig.

 

Mælkebøtte sirup (med honning):

    • Saml friske mælkebøtte blomster.
    • Læg blomsterne i vand (ca. 1 liter vand på 1 kop blomster) og lad dem trække i 24 timer.
    • Si blandingen og tilsæt honning, smag dig frem til den ønskede sødme. Rør godt, så honningen opløses i den varme væske.                         (ikke mere end 40 gr. C.)

 

Mælkebøtte eddike:

    • Fyld en glasbeholder med mælkebøtte-blomster) og hæld æblecidereddike over. F.eks. 4 håndfuld blomster og 250 ml. æbleeddike.
    • Lad det stå og trække i 2 uger på et køligt, mørkt sted, og ryst beholderen af og til.

 

Oxymel med mælkebøtte:

    • Bland lige dele mælkebøtte sirup (enten med sukker eller honning) og mælkebøtte eddike (fx 1/2 kop af hver).
    • Tilsæt friske mælkebøtte blomster og lad det trække i mindst 4 uger på et køligt, mørkt sted.
    • Si blandingen og opbevar det flydende oxymel. Brug det som dressing til salater, som et urtelikør eller som en forfriskende (vandkefir)drik.

 

Et skønt og naturligt alternativ til at tilføje mælkebøttens helbredende egenskaber i din hverdag! Og for dem som elsker at eksperimentere med smag, tilsat f.eks. urter som vokser samtidig met mælkebøtten:  brændenælde eller citronmelisse.

 

Verder zoeken