De kruidengrimoire van Emma Storris
dec 12, 2023
Categorie: Boekentips

De kruidengrimoire van Emma, een hagetisse.

Een tijdje geleden ontmoette ik Emma… alsof we elkaar al jaren kenden.

Wat is een hagetisse en wat is een grimoire vraag je je nu wellicht af.
Laten we beginnen met hagetisse. Zoals Emma op haar website uitlegt, een wijze vrouw, een cunning woman (cunning folk zijn folk healers). Onder invloed van de kerk zou het verbasterd zijn naar heks, en heeft de benaming heks een negatieve lading gekregen. Gelukkig wordt er tegenwoordig weer heel anders over gedacht.
En de grimoire? Dat is het ‘toverboek’ van een wijze vrouw. Vol met recepten om kwalen te verhelpen, mens en vee te genezen op magische of occulte manier.
De kruidengrimoire van Emma is gevuld met moderne kruidenkennis over het gebruik van kruiden, de geneeskrachtige werking, de eetbaarheid en natuurlijk ook de magische kant van de kruiden. Het bevat de monografiën van 57 planten inclusief veel recepten.
De kruidengrimoire is een prachtig boek geworden met de mogelijkheid om na de beschrijving van elk kruid je eigen notities op een lege bladzijde te schrijven.
Overigens, neem ook eens kijkje op de website van Emma, je kunt lid worden en daarmee toegang krijgen tot een uitgebreid vademecum van kennis. En buiten dat kan je de kruidengrimoire via de website aanschaffen en heeft Emma ook een prachtige oogstkalender ontworpen. De oogstkalender geeft een duidelijk, zowel medicinaal als culinair overzicht, wanneer je wat het beste kunt oogsten.
www.hagetisse.nl

Verder zoeken