Fire Cider
aug 22, 2024

Het volgende Fire Cider recept is het originele recept van Rosemary Gladstar. Je vindt het op: https://scienceandartofherbalism.com/

Ingrediënten

  • 1/2 kopje*¹ vers geraspte mierikswortel
  • 1/2 kopje gehakte ui
  • 1/4 kopje gehakte knoflook
  • 1/4 kopje vers geraspte gember
  • Cayennepeper, gedroogd of vers gehakt, naar smaak
  • Rauwe appelciderazijn, om te bedekken
  • Honing, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voeg de mierikswortel, ui, knoflook, gember en peper toe in een mason jar van een halve gallon*².  Giet genoeg azijn in om de andere ingrediënten 3 tot 4 inch*³. Sluit de pot af met een goed passend glazen of plastic deksel en zet hem op een warme plaats. Schud de pot elke dag om de maceratie te bevorderen.
  2. Na 3 tot 4 weken, zeef de kruiden eruit en bewaar de vloeistof. Verwarm de honing** zodat deze goed mengt en voeg deze naar smaak toe aan de azijn. De honing zou moeten helpen om de vurige ingrediënten in balans te brengen.
  3. Giet het mengsel in een fles, label het en geniet ervan!

Fire cider blijft enkele maanden ongekoeld goed als het in een koele voorraadkast wordt bewaard, maar het is het beste om het in de koelkast te bewaren.

  • Ad *¹ een kopje is de vertaling van de Amerikaans maat cup. Deze maten kun je gewoon in een goed gesorteerde winkel met kookgerei kopen.
  • Ad *² 1 gallon is 3,79 ltr. een 1/2 gallon is dus 1,88 ltr. (afronden naar 2 ltr. maat)
  • Ad*³ 1 inch is 2,54 cm, 3 tot 4 inch is dus groefweg 7,5 tot 10 cm.
  • ** Honing verwarmen boven de 40°C geeft verlies van inhoudsstoffen. Pesoonlijk verwarm ik de honing nooit maar laat deze langzaamaan in de Fire Cider oplossen.

 

 

Verder zoeken