Keuken

Hoe maak je kerriepoeder zelf?

Vind jij het ook leuk en lekker(der) om zelf je kruidenmixen te maken?

Hieronder vind je het recept van een kerriepoeder die hier in huis regelmatig gemaakt wordt (ook voor anderen) ;))

Voor een potje van ca. 40 gram heb je het volgende nodig:

  • 2 eetl. korianderzaad
  • 1 eetl. komijnzaad
  • 2 theel. zwarte peperkorrels
  • 2 theel. bruin mosterdzaad
  • 5 – 6 stks. kruidnagel
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. fenegriekzaad
  • 1 theel. curcuma

Doe alle ingrdiënten behalve de fenegriek en de kurkuma in een koekenpan en begin het op een laag pitje te roosteren.

Na een minuutje of 10 – 15 zullen de mosterzaadjes gaan ‘springen’ en je zult een heerlijke geur gaan waarnemen.

Voeg dan de fenegriek en de kurkuma toe en rooster nog een half minuutje.

Laat het mengsel afkoelen en maal het daarna fijn.

Je kunt het nu afvullen in een goed schoongemaakt droog glazen potje.