Boekentips

Planten en Kruiden voor de Geest

Planten en kruiden voor de geest

Voor meer energie, een beter geheugen en emotioneel evenwicht.

Auteurs: Nicolette Perry & Elaine Perry

Prijs: € 24,95

Uitgeverij:Sterck & De Vreese

ISBN nr: 978 90 561 5878 1

Zelfs al is dit boek al in 2018 (in het Engels) verschenen had ik nog niet de mogelijkheid gehad het in te zien. De schrijvers, Nicolette en Elaine Perry zijn verbonden aan de Dilston Physic Garden ‘een tuin geworteld in wetenschap welke de waarde van gezondheid, medicijnen en de hersenen omarmt’.

Een boek met veel informatie over planten om te helpen bij pijn, slapeloosheid, verbetering van geheugen en concentratie. Elke beschreven plant is voorzien van wetenschappelijke informatie en onderzoeksbevindingen (indien die er zijn). De werkzame bestanddelen worden uitgelicht en hoe deze te gebruiken.

Ook zijn er recepten aanwezig en wordt de veiligheid van het gebruik besproken. Het boek omvat 8 hoofdstukken zoals bijvoorbeeld: planten met kalmerende effecten, slaapbevorderaars en een hoofdstuk: geestverruimende planten.

Op zich een wat ‘technischer’ boek voor welke wat gevorderder kruidenkennis wordt aanbevolen.