Boekentips,  Uncategorized

Geneeskrachtige kruiden en planten

Geneeskrachtige kruiden en planten

De complete raadgever voor het gezin.

Auteurs: D. Lousse, N. Macé, C. Saint-Béat en A. Tardif

Prijs: € 39,95

Uitgeverij: Deltas

ISBN: 978 90 447 5317 2

Een mooi naslagwerk voor een ieder met interesse in een natuurlijke verzorging van familieleden en vrienden. Met uitgebreide beschrijvingen van 100 kruiden en planten en een beknopter overzicht van nog eens 100 wat minder bekende kruiden, planten en bomen.

De eerste 100 worden beschreven met een introductie, daarna volgt de plantkunde; hoe ziet de plant eruit en welke delen kun je gebruiken. Vervolgens zijn de toepassingen compleet met recepten aan de beurt. Leuk detail bij iedere beschrijving is een kader met de holistische benadering.

Het laatste deel van het naslawerk bespreekt het juiste gebruik van kruiden bij verschillende symptomen en kwalen.  Per symptoom/kwaal wordt er een definitie gegeven. De mogelijke oorzaken, mogelijke symptomen besproken en een levensadviesstijl gegeven. Afgesloten wordt dan weer met voorstellen voor verschillende recepten.

Ook een overzicht met Nederlandse en Latijnse benamingen en een lijst van medicinale eigenschappen ontbreken niet in dit boek.