Keuken,  Leuks en Nuttigs

Gerookte paprika met cashews dipsaus

Paprika – cashewdip

2 – 3 paprika’s

75 – 100 gr. ongebrande cashews

3 – 4 teentjes knoflook

1/2 – 1 theel. gerookte paprika

olie, zout en peper.

Een uitprobeersel wat zo lekker bleek te zijn dat er heeeeel veel van gemaakt is.

Was de paprika’s snij ze in kwarten en verwijder de zaadjes. Leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk meteen goede olijfolie. Zet in een oven van ca. 180ºC heet. Wanneer de buitenkant van de paprika begint op te bollen en te verkleuren (ik laat ze in dit geval niet zwart worden) haal je ze uit de oven.

De paprika’s met de aanhangende olie, de cashews, de knoflook en een 1/2 theel. gerookte paprikapoeder in een keukenmachine fijnmalen.

Omdat de paprika’s niet zwart geblakerd zijn gebruik ik dus ook de ‘schil’.

Proef en voeg naar smaak zout, peper eventueel wat extra olie en gerookte paprikapoeder toe.

Je kunt eventueel ook tomatenpasta toevoegen wanneer je de gerookte smaak te veel vindt of gewoon meer saus wilt hebben.

Hier is het al gebruikt als saus over de penne, als smeersel op crackertjes en om groente in te dippen.

Begin altijd met de minste hoeveelheid kruiden, zout, peper en dergelijke toe te voegen…extra kan altijd!